Kris Verdonck_Danny Willems.jpg

SOMETHING (out of nothing)

Kris Verdonck & ICK

Douwe Egbertszaal
SPRING '19 Dans

Het gerenommeerde Amsterdamse dansgezelschap ICK (Emio Greco en Pieter C. Scholten) werkt voor de tweede keer samen met de Vlaamse theatermaker en beeldend kunstenaar Kris Verdonck. Na het succes van I/II/III/IIII gaat hun nieuwe stuk SOMETHING (out of nothing) dit jaar in première tijdens SPRING.

Onze wereld is waar je ook kijkt getekend door de invloed van mens en technologie. Maar is de mens nog wel nodig? Deze voorstelling stelt de vraag welke plaats de mens nog inneemt in een wereld die steeds sterker gestuurd wordt door het patriarchaat van de technologie. Van zelfrijdende auto’s tot algoritmes. Wat gebeurt er in zo’n wereld met het lichaam? Met erotiek? Zijn wij alleen nog maar ‘dead men walking’? Figuranten in ons eigen leven? Geesten uit het verleden? En wie is hier uiteindelijk verantwoordelijk voor?

Opblaasbare objecten, machines, projecties en echte mensen zijn de performers in deze bespiegeling op het einde van de mensheid. SOMETHING (out of nothing) bestaat uit twee delen, een museaal gedeelte, en een theatraal gedeelte. De voorstelling loopt letterlijk over van het museum in het theater en vice versa.

trailer SPRING

foto: Danny Willems

goed om te weten:

Altijd weten wat er speelt?

Geldig e-mail adres verplicht!