Internationaal Theater Amsterdam - Scènes uit een huwelijk (Jan Versweyveld).jpg

Internationaal Theater Amsterdam (voorheen Toneelgroep Amsterdam)

Als door een vergrootglas kijk je naar verleden, heden en toekomst van wat ooit een liefdespaar was. Johan en Marianne lijken het perfecte koppel. Getrouwd, kinderen, succesvolle carrières. Totdat Johan op een dag vertelt dat hij een andere vrouw heeft ontmoet. Tijdens de voorstelling beweegt het publiek zich door het decor en zit in zes scènes bovenop deze helletocht, waarbij drie acteurskoppels van verschillende leeftijden het teloorgaande huwelijk van Johan en Marianne verbeelden. Van de eerste kleine wrijvingen tot de gewelddadige finale. 'Scènes uit een huwelijk raakt iedereen.' (NRC) 

• blijf op de hoogte via het facebookevenement

credits
tekst: Ingmar Bergman, regie: Ivo van Hove, spel: Alwin Pulinckx, Claire Bender, Bart Slegers, Camilla Siegertsz, Hugo Koolschijn, Janni Goslinga, Celia Nufaar, Charlie-Chan Dagelet, Benjamin de Wit en Maartje van de Wetering, coproductie met Kaaitheater, foto: Jan Versweyveld, www.ita.nl

Deze productie kwam tot stand met medewerking van Auteursbureau ALMO bvba in opdracht van Josef Weinberger Ltd, Londen en de Ingmar Bergman Foundation.

 

goed om te weten:

Altijd weten wat er speelt

Geldig e-mail adres verplicht!