In deze politieke performance doen vier Antwerpse migranten uit Kameroen en Nigeria een poging het moeizame migratie-integratie dilemma op te lossen. Hun antwoord? Een nieuw land voor Afrikaanse-Europeanen en Europese-Afrikanen, waarin ze zelf de normen bepalen. De zoektocht naar deze utopische staat verloopt via een geanimeerd debat, waarbij ook het publiek zijn stem mag uitbrengen. De explosieve energie van de ‘Star Boys’ is uniek en ongecensureerd. ‘Reverse Colonialism’ toont hun kritische, scherpzinnige kijk op onze samenleving. Blijf na afloop van de voorstelling voor de afterparty met dj! 

• Engelstalig
• blijf op de hoogte via het facebookevenement

combiticket (alleen te koop via de kassa 030-2302023) 
In combinatie met de voorstelling Here to there betaal je voor 2 voorstellingen slechts € 22,50.

foto: Denis Van Laeken

  • Afrovibes 2018

    Nederland verandert voortdurend. Wat betekent het om Nederlander te zijn in een veranderende wereld? Wie zijn wij in relatie tot de wereld om ons heen, in relatie tot onze geschiedenis? 

    Land wordt vaak gezien als materiaal, als de aarde waarop wij wonen en lopen. Maar land is zoveel meer. Mensen hebben een emotionele binding met het land dat ze bewonen. Land is onderdeel van je identiteit. In Nederland en Europa zijn discussies over grenzen en het al of niet sluiten ervan voor migranten. Wanneer hoor je erbij en wanneer niet in het land dat je bewoont? Land is ook een kwetsbaar goed. Opwarming van de aarde en overstromingen staan midden in onze aandacht. Hoe gaan we met ons land om? 

    Alle voorstellingen in het programma confronteren ons met de felle visies en perspectieven van Afrikaanse kunstenaars op deze vragen die bij ons en in Afrika spelen, over de vraag wie we zijn ten opzichte van onszelf, het land dat we bewonen, de kwetsbaarheid ervan en onze identiteit. 

goed om te weten:

Altijd weten wat er speelt?

Geldig e-mail adres verplicht!