People, Places & Things

Toneelgroep Oostpool

Douwe Egbertszaal
Toneel

What a thing it is to be alive
We hebben tegenwoordig alle kansen en toch zijn er steeds meer mensen die vastlopen. Als alles mogelijk is, ben je zelf je grootste vijand. 'People, Places & Things' is een voorstelling over falen en weer opstaan in een wereld waarin de waarde van je leven wordt bepaald door het succes dat je hebt. Over toe moeten geven dat het niet meer gaat en dat je het niet alleen kunt. Kwetsbaar, herkenbaar en persoonlijk.

jong, intelligent, knap, succesvol en gebroken
Hannah Hoekstra speelt Emma. Jong, intelligent en knap, maar Emma houdt zich staande op een cocktail van drugs en alcohol. In een afkickkliniek gaat ze het gevecht aan met zichzelf en haar omgeving.
'People, Places & Things' gaat behalve over de gevolgen van alsmaar meer, harder en intenser willen leven, over je terugvechten in de maatschappij, het aangaan van verbindingen en het leven omarmen zoals het is. Een voorstelling over hoe belangrijk het is een tweede kans te krijgen én te geven, want niemand kan het alleen.

randprogramma - Hekmanfoyer 19.00 uur
People, Places & Things is geen voorstelling over sec verslaving. Het is een pijnlijk, ontroerend en confronterend stuk over verbinding. De verbinding met jezelf, het leven en je omgeving. Een voorstelling over de moedige stap richting herstel, het loslaten van de hoop op een beter verleden en een tweede kans.
Daar waar de voorstelling speelt met de verbeelding, is daar ook de realiteit. Iedereen heeft op de een of andere manier met verslaving te maken (gehad). Misschien ben je in herstel, misschien ken je iemand met een verslaving.
Tijdens het randprogramma dat meereist met de cast van People, Places & Things spreken we met bijzondere mensen die ons stuk voor stuk een verdiepende inkijk gaven in het leven met een verslaving. Met zowel ervaringsdeskundigen als behandelaren en acteurs houden we inleidende gesprekken en nagesprekken om samen verder te spreken over dit onderwerp.
De toegang is gratis. Het aantal plaatsen is beperkt, dus we adviseren u wél te reserveren.

let op
• deze voorstelling stond oorspronkelijk geprogrammeerd in Theater Kikker. Wegens de grote belangstelling hebben Theater Kikker, Stadsschouwburg Utrecht en Toneelgroep Oostpool besloten de voorstelling te verplaatsten naar de Douwe Egbertszaal. Eerder gekochte toegangskaarten voor Theater Kikker zijn ook geldig bij deze voorstelling.
• de voorstelling wordt ongeplaceerd verkocht
• in deze voorstelling wordt kort gebruik gemaakt van een stroboscoop

credits
tekst: Duncan MacMillan, vertaling: Hannah van Wieringen, regie: Marcus Azzini, spel: André Dongelmans, Hannah Hoekstra, Thomas Höppener, Loek Peters, Ariane Schluter, Belinda van der Stoep en Simme Wouters, foto's: Sanne Peper

 • een ongekend succes

  De jonge schrijver Duncan MacMillan is er als geen ander in geslaagd een stuk te maken in de taal die we nu spreken, over de tijd waarin we nu leven. Met daarin een ijzersterke rol voor een jonge vrouw. In Londen was People, Places & Things (2014) al een ongekend succes en trok het internationaal de aandacht. Marcus Azzini haalt de voorstelling naar Nederland en kiest voor een topcast bestaande uit tweevoudig Gouden Kalf winnares Hannah Hoekstra, tweevoudig Theo d’Or winnares Ariane Schluter, Loek Peters, André Dongelmans e.a.
  “Thrilling, devastating…Endlessly inventive” | The New York Times

 • People, Places & Things heeft het vermogen je diep te raken. Op heel veel vlakken

  - De Telegraaf 1/2
 • Heel erg mooi gespeeld. Hartverscheurend en supergeestig theater.

  - Noordhollands Dagblad

goed om te weten:

Altijd weten wat er speelt?

Geldig e-mail adres verplicht!