Odisseia

Leonardo Moreira

Douwe Egbertszaal
Explore festival Toneel

Voor deze vierenhalf uur durende theaterervaring (incl. twee pauzes) liet de beroemde Braziliaanse toneelschrijver en regisseur Leonardo Moreira zich inspireren door het bekende verhaal over de man die huis en haard verliet om oorlog te voeren en na afloop nog eens tien jaar rondzwierf voor hij thuiskwam. In een sterke toneel-op-toneelsetting neemt het publiek de plaats in van de afwezige held en vertolken de acteurs de verschillende personages op diens pad. De spelers verweven hun persoonlijke herinneringen, twijfels en dromen met de verhalen van personages uit de originele verzen.

'Odisseia' vertegenwoordigt op ijzersterke wijze het vrouwelijk perspectief in dit heldenverhaal, waarbij nieuw-feminisme en de #MeToo discussie uiterst intelligent verbonden worden met de ervaringen van de vrouwelijke personages. 'Odisseia' is een rockende road trip door het landschap van moderne vrouwen in relatie tot de al of niet van zijn voetstuk gevallen held. Een unieke voorstelling, humoristisch, feministisch, activistisch en vooral hyper-actueel.

Na de uiterst positief ontvangen wereldpremière tijdens het prestigieuze Fast Forward Festival in Athene stonden alle Europese theaters in de rij. Gelukkig stonden wij vooraan!

• programma Explore Festival

 

goed om te weten:

Altijd weten wat er speelt?

Geldig e-mail adres verplicht!