2321-Mapa-Teatro-La-Despedida1-Camille Barnaud.jpg

‘La Despedida’ is het laatste hoofdstuk van het project ‘Anatomie van het geweld in Colombia’, dat in 2010 in gang werd gezet. Tweeënvijftig jaar intern gewapend conflict eindigde in 2016 met de ondertekening van een vredesakkoord tussen de regering en de Revolutionaire Strijdkrachten van Colombia (FARC). Het beëindigen van de vijandelijkheden betekende ook een afscheid van de langst bestaande ‘revolutionaire droom’ in Latijns-Amerika.

multimediale voorstelling
Mapa Teatro reflecteert op het geweld met een bijzondere multimediale voorstelling waarin fictie en poëzie zijn verweven met de werkelijkheid. Als symbool gebruikt het collectief het na de wapenstilstand verlaten guerillakamp El Borugo. Dat is sindsdien door de regering getransformeerd tot ‘openluchtmuseum van de herinnering aan de burgeroorlog’. De helden van de revolutie zijn beelden geworden, Colombiaanse soldaten spelen in een amateurvoorstelling gewelddadigheden van de guerilla’s na. Diep in het hart van het regenwoud komt de actualiteit samen met de geschiedenis.

credits
concept en regie: Heidi en Rolf Abderhalden, met Heidi Abderhalden, Agnes Brekke, Julián Díaz, Andrés Castañeda en Santiago Sepúlveda, muziek: Juan Ernesto Díaz, live video, Ximena Vargas, foto: Camille Barnaud

bij je bezoek

Altijd weten wat er speelt

Geldig e-mail adres verplicht!