In vrede

Berg&Bos

Blauwe Zaal
Toneel

"Waardig en indrukwekkend gebracht: met een mooi ritme, prettig veel ruimte voor de vertelling, vormgeving met een twist en goed spel." - de Volkskrant ****

In deze mozaïekvoorstelling worstelen vier personages met de sporen van een voorbij gewaande oorlog. Een oude man ontdekt zijn verborgen Joodse identiteit. Een eenzame vrouw zit de schuld uit van haar moeder. Een jongeman ontdekt de beladen geschiedenis van zijn huis. En daar doorheen loopt Nabil, die net is gevlucht uit een oorlog die vandaag woedt. Hij is op zoek naar zijn plek in een wereld, waar mensen 70 jaar oude wonden likken zonder dat ze hem lijken te zien.

‘In Vrede’ is een voorstelling over het leven in tijden van vrede. Over omgaan met de schuld, het verlies en het verdriet dat voor die vrede is ontstaan. Over de vraag wanneer een oorlog echt voorbij is en je met recht voor iedereen de vrede uit mag roepen.

boventiteling
Voor deze productie werkt het gezelschap samen schrijver/vertaler Nabil Nabo. Hij is gevlucht uit Syrië en via stichting On File in contact gekomen met Berg&Bos. Nabil heeft het stuk 'In Vrede' vertaald naar het Arabisch. Om deze nieuwe Nederlanders mee te nemen in de voorstelling heeft het stuk Arabische boventiteling.

• blijf op de hoogte via het facebookevenement

credits
tekst: Rik van den Bos i.s.m. Nabil Nabo, regie: Eva Line de Boer, spel: Yara Alink, Maurits van den Berg, Wendell Jaspers, Paul R. Kooij, Annet Malherbe & Armand Rosbak, muziek: Jan en Keez Groenteman, foto:Kamerich&Budwilowitz-Eyes2, www.tgbergenbos.nl

 

goed om te weten:

Altijd weten wat er speelt?

Geldig e-mail adres verplicht!