dat is de kunst.jpg

Hoe kijk ik naar muziektheater?

Stadsschouwburg Utrecht

Hekmanfoyer
Dat is de kunst! Verdieping

In de workshop 'Hoe kijk ik naar muziektheater?' maak je kennis met de geschiedenis en de verschillende vormen van muziektheater. Je ervaart welke invloed muziek kan hebben op wat er op het toneel gebeurt en hoe de betekenis van tekst erdoor kan worden ondersteund. 

Workshopleider is Ewout Ganzevoort (1994), in 2017 afgestudeerd als theaterdocent en momenteel student aan de Universiteit Utrecht, waar hij de master Comtemporary Theatre and Dance Dramatugy volgt. In zijn studie en werk is hij altijd geïnteresseerd geweest in opera en andere vormen van muziektheater. Ewout werkt als acteur, zanger en theatermaker en voor de afdeling educatie van Nationale Opera & Ballet.

Naar aanleiding van de workshop is Ewout met programmeur Saskia Tilanus aanwezig bij de voorstelling Brave New World 2.0 op donderdag 25 april voor een informeel nagesprek. Ga mee! Dan kan je gelijk je nieuwe kennis in de praktijk brengen.

• De workshop is gratis voor Club NU-leden. Geef je wel even op via clubnu@ssbu.nl. Nog geen lid? Lees hier meer.

DAT IS DE KUNST! - 6 workshops over theater, literatuur, muziek en beeldende kunst

Kunst? Natuurlijk hou je van kunst. Je bent toch geen cultuurbarbaar! Maar hoe komt een toneelstuk eigenlijk tot stand? Welke muzikale ingrediënten zijn kenmerkend voor een stijl? Wat kun je allemaal zeggen over een hedendaags kunstwerk? Voor iedereen die behoefte heeft aan een goede basis voor een optimale kunstervaring, is er Dat is de kunst! Een zesdelige reeks workshops waarin vakmensen en liefhebbers de geheimen van een kunstvorm uit de doeken doen. Zo kun je naar TivoliVredenburg voor een lesje jazz, naar de bibliotheek voor een spoedcursus poëzie of naar de schouwburg voor een seminar muziektheater. 

• Prijs per workshop: € 5,- inclusief een drankje!

foto: Ian Williams

goed om te weten:

Altijd weten wat er speelt?

Geldig e-mail adres verplicht!