"De teksten van Putuma zijn prachtig. In haar poëtische, uitgebeende taal legt ze steeds de vinger op de gevoelige plek." - Theaterkrant

‘Here to There’ combineert de teksten van dichter Koleka Putuma (Zuid-Afrika) met een choreografie van Niki van Callandt (Nederland) en stelt vragen over de geschiedenis van Nederland en Zuid-Afrika. Hoe kunnen we ons gedeelde verleden gedenken en erkennen terwijl we naast en met elkaar voortleven? Wat zijn de erfenissen van het kolonialisme die gegraveerd staan in onze individuele herinneringen en lichamen?

Voorafgaand aan 'Here to There' is er een dansoptreden (20 min.) van DOX en Forgotten Angle. Deze voorstelling kwam tot stand door de samenwerking van PJ Sabbagha van Forgotten Angle Theatre Collaborative (ZA) met de jonge danstalenten en -makers van DOX (NL) rondom het festivalthema LAND.  

• blijf op de hoogte via het facebookevenement
• in de voorstelling wordt Engels en Nederlands gesproken
bekijk een fragment van de voorstelling

combiticket (alleen te koop via de kassa 030-2302023) 
In combinatie met de voorstelling Reverse Colonialism betaal je voor 2 (of eigenlijk 3) voorstellingen slechts € 22,50. Wil je tussendoor iets eten maar liever niet uitgebreid dineren in Zindering? In Mevr. Dudok kun je tot 19.30 uur terecht voor een dagschotel met soep, salade en een hartige snack.

www.afrovibes.nl

  • Afrovibes 2018

    Nederland verandert voortdurend. Wat betekent het om Nederlander te zijn in een veranderende wereld? Wie zijn wij in relatie tot de wereld om ons heen, in relatie tot onze geschiedenis? 

    Land wordt vaak gezien als materiaal, als de aarde waarop wij wonen en lopen. Maar land is zoveel meer. Mensen hebben een emotionele binding met het land dat ze bewonen. Land is onderdeel van je identiteit. In Nederland en Europa zijn discussies over grenzen en het al of niet sluiten ervan voor migranten. Wanneer hoor je erbij en wanneer niet in het land dat je bewoont? Land is ook een kwetsbaar goed. Opwarming van de aarde en overstromingen staan midden in onze aandacht. Hoe gaan we met ons land om? 

    Alle voorstellingen in het programma confronteren ons met de felle visies en perspectieven van Afrikaanse kunstenaars op deze vragen die bij ons en in Afrika spelen, over de vraag wie we zijn ten opzichte van onszelf, het land dat we bewonen, de kwetsbaarheid ervan en onze identiteit. 

goed om te weten:

Altijd weten wat er speelt?

Geldig e-mail adres verplicht!