Heisenberg

Theater Rotterdam

Douwe Egbertszaal
Toneel

"Elsie de Brauw is meesterlijk." - Trouw ***

Midden op een hectisch, overvol station, ziet Georgie Alex en ze kust hem in zijn hals. Dit indringende moment dwingt de twee vreemden ertoe zichzelf op het spel te zetten. Eigenlijk zijn ze niet op zoek naar iets en zeker niet naar iemand. Toch gaan ze tot hun eigen verrassing een ontdekkingsreis aan naar elkaar, naar zichzelf en naar wat het leven hen nog te bieden heeft. Ze proberen een manier te vinden om te leven met de obstakels die de weg naar vrijheid en geluk blokkeren.

onzekerheidsprincipe
Simon Stephens beschreef vanuit het onzekerheidsprincipe van Heisenberg een humoristisch en muzikaal universum, een wereld vol levenskracht die loskomt als je het onvoorspelbare omhelst. Kan een liefdesrelatie op latere leeftijd onderzocht worden via een wetenschappelijk principe?

lang gekoesterde wens
De Nederlandse bewerking van Heisenberg brengt Hans Croiset, Elsie de Brauw en Johan Simons voor het eerst samen. Hiermee komt een lang gekoesterde wens van de drie theatericonen uit. De scherpzinnige vertaling van Ariane Schluter voedt de chemische reactie tussen Croiset en De Brauw.

inleiding 
In een half uur vertelt Laura Simonse of Marieke Dijkwel meer over het creatieproces van Heisenberg. Je hoort meer over de toneelschrijver Simon Stephens, over regisseur Johan Simons en over de acteurs Elsie de Brauw en Hans Croiset. Natuurlijk blijft ook Werner Heisenberg zelf niet onbesproken; de Duitse natuurkundige die in 1927 het onzekerheidsprincipe formuleerde en daarmee een revolutie ontketende in de klassieke fysica. Hekmanfoyer, 19.00 uur.

• blijf op de hoogte via het facebookevenement
• een gesprek met de makers, bekijk de video

credits
tekst: Simon Stephens, vertaling Ariane Schluter, regie: Johan Simons, spel: Elsie de Brauw en Hans Croiset, fotografie campagnebeeld: Lonneke van der Palen / Vruchtvlees, scenefoto's: Sanne Peper, www.theaterrotterdam.nl

 

goed om te weten:

Altijd weten wat er speelt?

Geldig e-mail adres verplicht!