"Een vrolijke glittershow over en voor de hele familie" - de Volkskrant ****

Onder strakke regie van moeder en haar personal assistent leidt deze modern family met zoon, dochter en life coach een uitzinnig leven. Moeders mode-imperium lijkt een onuitputtelijke bron van geld voor haar kinderen, die zich tot brutale en inhalige mormels hebben ontwikkeld. Als ze zich realiseert dat iedereen van haar profiteert, gooit moeder de kluis dicht. Niemand wil tenslotte een levende creditcard zijn. Ondertussen leven haar kinderen zich uit in geheimen, stiekeme verlangens en foute vriendjes. De gezinschaos is compleet. 

De Vrekkin laat zien dat je je gezin niet kunt runnen als een bedrijf en dat geld niet hetzelfde is als oprechte aandacht. Tekstschrijver Jibbe Willems liet zich inspireren door 'de Vrek' van Molière.  

workshop 'Hoe word ik miljonair? En word ik dan gelukkig?'
Niet zomaar rijk, nee, superrijk. Wie wil dat nou niet? Voorafgaand aan 'De Vrekkin' kun je meedoen met het kindercollege 'Hoe word ik miljonair? En word ik dan gelukkig?'. Speciaal voor Het Nationale Theater maakte vlogger en YouTuber Sterre Koning een vlog over de vraag: maakt geld gelukkig? Aan de hand van drie video’s gaan we met elkaar in gesprek.

credits
tekst: Jibbe Willems, regie: Noël Fischer, spel: Betty Schuurman, Bram Coopmans, Yara Alink, Isabelle Houdtzagers, Sander Plukaard, Christine van Stralen, Billy de Walle, Dalorim Wartes, foto: Sarah Carlier, Phile Deprez, www.hnt.nl 

goed om te weten:

Altijd weten wat er speelt?

Geldig e-mail adres verplicht!