2. CAST - DE DAG DAT IK ROBERT LONG ONTMOETTE... .jpg

De dag dat ik Robert Long ontmoette

Maaike Widdershoven e.a.

Douwe Egbertszaal
Muziektheater

"Fijne ode aan het Nederlandse lied" - De Telegraaf ***

Het werk van Robert Long komt weer tot leven tijdens dit theaterconcert! Meer dan twintig liedjes worden op een verrassende manier uitgevoerd en verbonden met grappige, persoonlijke en ontroerende verhalen. Maaike Widdershoven, Wil van der Meer, Julia Herfst en Roberto de Groot hebben ooit op een dag in hun leven Robert Long ontmoet en dat heeft een blijvende indruk op hen gemaakt. Daarover vertellen ze in de voorstelling en ze eren hem met de uitvoering van zijn vele mooie liedjes. Ze worden daarbij muzikaal bijgestaan door een combo onder leiding van Peter van der Zwaag, die vele jaren met Robert Long heeft samengewerkt.

toegankelijk voor doven en slechthorenden
Deze voorstelling is ook toegankelijk voor doven en slechthorenden die de Nederlandse gebarentaal beheersen. Via Theater met Tolk, een stichting die zich inspant om podiumkunst toegankelijk te maken voor een doof publiek, hebben we doventolk Erika Zeegers bereid gevonden de voorstelling op toneel te vertalen. Voor dove gasten is een aantal plaatsen tegenover de tolk geblokkeerd. Deze plaatsen kun je alleen per mail reserveren. Vermeld in de mail je naam, adresgegevens, het gewenste aantal kaarten en je IBAN-nummer en stuur hem naar kassa@ssbu.nl. Je kaarten krijg je thuis gestuurd. Het aantal plaatsen is beperkt, op is op.

• blijf op de hoogte via het facebookevenement

credits
teksten en composities: Robert Long, script: Ivo de Wijs, regie: Eddy Habbema, zang: Maaike Widdershoven, Wil van der Meer, Julia Herfst en Roberto de Groot, choreograaf: Daan Wijnands, foto: Pan Sok, www.robertlong.nl

  • In close harmony, solo's en duetten slagen drie muzikanten, Maaike Widdershoven, Wil van der Meer, Roberto de Groot en Julia Herfst er met overgave in om de onafhankelijke rebel die Long was, recht te doen.

    - Dagblad van het Noorden

goed om te weten:

Altijd weten wat er speelt?

Geldig e-mail adres verplicht!