De Chaos van 2018

Het Zuidelijk Toneel / Nieuw Utrechts Toneel

Blauwe Zaal
Toneel

Theatermaker Greg Nottrot gaat in 'De Orde Chaos van 2018' op zoek naar hét beeld van 2018. In een wereld waarin bijblijven met het nieuws een voltijdbaan is geworden, zoekt hij tussen stapels alternatieve feiten, een overload aan nieuwsbeelden en een wirwar aan werkelijkheden naar de essentie van het afgelopen jaar.

feit en fictie 
In een donkere kamer ontwikkelt hij de miljoenen foto's van het voorbije jaar en vraagt zich af of deze beelden wel echt zijn. En of dat uitmaakt. Want wat is überhaupt echt in tijden van Facebook en Instagram? Waarom moeten Halbe Zijlstra en Dotan op het hakblok, terwijl ook zoveel anderen feit en fictie tot hun eigen werkelijkheid verweven? Hebben we één waarheid nodig en zo ja; hoe en waar is die te vinden? Zijn zoektocht brengt hem naar Rusland. Het land van hackers en trollen, van oliemiljarden en wodkawaarheden, van groezelige achterkamertjes en luxe buitenhuizen. Op weg naar de Datsja van Poetin, waar Halbe nooit was. Want daar ergens, achter een hoog hek, houdt de waarheid zich schuil. • Première zaterdag 1 december.

• blijf op de hoogte via het facebookevenement

credits
concept: Greg Nottrot, regie: Daniël van Klaveren, spel: Greg Nottrot en Martijn Nieuwerf, foto: Maria Stijger, www.nieuwutrechtstoneel.nl, www.hzt.nl, www.ordevandedag.org

goed om te weten:

Altijd weten wat er speelt?

Geldig e-mail adres verplicht!