1860-Het NUT - De Achtervolgers lopen warm (rechtenvrij).jpg

De Achtervolgers lopen warm

Het NUT

Blauwe Zaal
Toneel

De Achtervolgers brengen spannende, ontroerende en bloedstollende sportverhalen terug tot leven in het theater: een voetbalwedstrijd als Griekse tragedie, een tennismatch als virtuoze dialoog of een wieleretappe als roadmovie.

In deze pilot: de 100 meter sprint. In drie muzikaal omlijste monologen - geschreven door Jibbe Willems, Frank Heijne & Dirk van Pelt - onderzoeken De Achtervolgers het gevecht tegen de grenzen van het menselijk kunnen. Zo kruipt Murth Mossel (Flinke Namen, Comedytrain) in de huid van Jesse Owens en brengt Lottie de Bruijn (Circus Treurdier, Bonte Hond) Foukje Dillema terug tot leven. Een theatrale krachtmeting over de schoonheid van verliezen en de tragiek van het winnen.

• blijf op de hoogte via het facebookevenement

Studio Sport met het bord op schoot
Ben je benieuwd naar De Achtervolgers, maar wil je Studio Sport niet missen? Geen zorgen! Voorafgaand aan de voorstelling kun je samen met de acteurs voor slechts € 12,50 met het bord op schoot eten, zonder een wedstrijd te hoeven missen. Aanvang 18.00 uur.

credits
concept: Greg Nottrot, spel: Greg Nottrot, Murth Mossel, Lottie de Bruijn e.a., regie: Titus Tiel Groenestege, schrijvers: Jibbe Willems, Frank Heijne & Dirk van Pelt, www.nieuwutrechtstoneel.nl

goed om te weten:

Altijd weten wat er speelt?

Geldig e-mail adres verplicht!