Claudia

La Conquesta del Pol Sud

Blauwe Zaal
Explore Festival Toneel

‘Claudia’ vertelt het aangrijpende verhaal van Claudia Poblete. Ze groeit op in een betere buurt van Buenos Aires in de vaste overtuiging dat zij Mercedes Beatriz Landa heet en dochter is van een gepensioneerde legerkolonel. Als 22-jarige ontdekt zij dat haar leven een grote leugen is. Uit een verplichte DNA-test blijkt namelijk dat zij een van de 'desaparecidos' is: kinderen die in de jaren van het Argentijnse generaalsregime (1976-1983) werden weggehaald bij hun familie en opgevoed door mensen van dezelfde groepering die hun biologische, linkse ouders vermoordden. 

Het verhaal wordt als een soort documentair theater op de bühne gebracht door La Conquesta del Pol Sud, met Claudia zelf als verteller. ‘Claudia’ is een monumentaal werk over geheugen, recht en identiteit, dat niemand onberoerd laat.

• Spaans gesproken, met Nederlandse en Engelse boventiteling
• wat is Explore Festival?
• blijf op de hoogte via het facebookevenement

credits
regie: Carles Fernández Guia, spel: Claudia Poblete Hlaczik, dramaturgie: Claudia Poblete Hlaczik, Carles Fernández Guia en Eugenio Szwarcer, decor en video: Eugenio Szwarcer, lichtontwerp: Luis Martí, geluidsontwerp: Damien Bazin

goed om te weten:

Altijd weten wat er speelt?

Geldig e-mail adres verplicht!