Vrolijk muziektheater, waar je ook een beetje stil van wordt.

Bruno is net verhuisd. En zijn opa is overleden. Gelukkig heeft hij twee nieuwe vrienden gevonden. Samen bouwen ze een mooie hut, maar een paar grotere jongens maken die kapot. En dan, als het donker wordt, gebeurt er iets bijzonders. Bruno verandert in superheld Bruino. In bruine kleren en gewapend met bruine verf, durft hij alles. Hij verft de fiets van één van de pestkoppen bruin. En hij kan zijn opa weer ontmoeten. Die wacht elke avond op hem en vertelt Bruno over zijn heldendaden. Ze praten en lachen samen, totdat de zon weer opgaat. Bruno beseft dat de dood niet eng is, in zijn herinnering zal zijn opa altijd voortleven.

grappig, ontroerend en met veel muziek
Het zeskoppige ensemble van MaxTak neemt je mee in een verrassende mix van grappige scènes, ontroerende liedjes en opzwepende muziek. Het verhaal is gebaseerd op het hartveroverende boek van Håkon Øvreås over vriendschap en moed. In 2015 won het boek in de Nederlandse vertaling de Zilveren Griffel. 

workshop
Voorafgaand aan de voorstelling is er een workshop in de Hekmanfoyer om 13.00 uur. Kom je een heldenlied schrijven voor opa of oma, samen muziek maken en een optreden geven voor ouders, juffen en meesters? De toegang is gratis maar de capaciteit is beperkt, dus je hebt hiervoor een workshop-ticket nodig (alleen te bestellen bij kaarten voor de voorstelling).  

credits
Naar het boek van Håkon Øvreås (vertaling: Edward van de Vendel), foto's: Erik Franssen, maxtak.nl

goed om te weten:

Altijd weten wat er speelt?

Geldig e-mail adres verplicht!