a bitte at the opera-rossini.jpg

A bite at the opera: Rossini à la carte

OPERA2DAY

Zindering
Foodprogramma Opera

Je reist naar negentiende-eeuws Parijs voor een culinaire salon bij Rossini thuis. De beroemde operacomponist excelleerde niet alleen in het theater. Ook achter het fornuis was hij heer en meester: een smulpaap die zijn eigen gerechten bedacht en perfectioneerde. In zijn appartement trakteerde hij de beau monde op zijn muziek en culinaire kunst. Wat hij zijn gasten voorzette, deelde hij met de wereld in diverse kookboeken. De koks van Zindering laten zich door Rossini’s recepten inspireren. Een vocaal ensemble met vier zangers vertolkt de aria’s, duetten, trio’s en kwartetten waarop Rossini zijn bezoek onthaalde: geweldige stukken, van dramatisch tot knotsgek. Een tijdreis die alle zintuigen prikkelt.

€ 49,50 (incl. welkomstdrankje) | wijnarrangement € 10

• blijf op de hoogte via het facebookevenement

  • wat je kunt verwachten bij A bite at the opera

    Het beste uit twee werelden komt samen in een reeks van vier avonden waarin eten en muziek samensmelten tot één beleving: de serie ‘A bite at the opera’. OPERA2DAY maakt opera, historisch geïnspireerd en voor een publiek van 2day. Het gezelschap beweegt zich graag buiten de gebaande operapaden en zoekt naar nieuwe wegen en context waarin opera gepresenteerd kan worden en waarin opera je raakt.

    Ook de keukenbrigade van Zindering voorziet pure klassiekers graag van een verrassende touch, maar presenteert ook eigentijdse culinaire hoogstandjes. Daarbij laten ze zich graag inspireren door creatieve makers uit andere disciplines.

    We werken voor deze avonden met verschillende ensembles en artiesten. Iedere avond heeft een ander  thema, van de melancholische muziek van Schubert tot uitbundige barokke opera-arias en de muziek van de late Rossini.

goed om te weten:

  • gratis met U-OV naar de schouwburg

    Op vertoon van je entreebewijs kun je op de dag van de voorstelling gratis gebruik maken van U-OV vervoer in de regio Utrecht.

Altijd weten wat er speelt?

Geldig e-mail adres verplicht!