a bitte at the opera-cuisine dangereuse.jpg

A bite at the opera: Cuisine dangereuse

OPERA2DAY

Zindering
Foodprogramma Opera

Barokmuziek vol vuurwerk en gerechten met spannende smaakcombinaties. Je komt in de stemming voor ‘Dangerous Liaisons’. Met deze splinternieuwe barokopera – de muziek is van Vivaldi – toert OPERA2DAY in 2019 door het land. De volledige opera is in de schouwburg te zien op vrijdag 25 januari tijdens het Nationale Theater Weekend.
De opera is gebaseerd op de gelijknamige briefroman uit de achttiende eeuw. Een graaf en een markiezin spelen een gewaagd spel met de liefde, waarin ze niets en niemand ontzien. Ze raken verzeild in affaires die zoet, heet en bitter zijn. Voor de koks een uitdagende inspiratiebron. Want liefde gaat ook door de maag!

• blijf op de hoogte via het facebookevenement

  • wat je kunt verwachten bij de serie A bite at the opera

    Het beste uit twee werelden komt samen in een reeks van vier avonden waarin eten en muziek samensmelten tot één beleving: de serie ‘A bite at the opera’. OPERA2DAY maakt opera, historisch geïnspireerd en voor een publiek van 2day. Het gezelschap beweegt zich graag buiten de gebaande operapaden en zoekt naar nieuwe wegen en context waarin opera gepresenteerd kan worden en waarin opera je raakt.

    Ook de keukenbrigade van Zindering voorziet pure klassiekers graag van een verrassende touch, maar presenteert ook eigentijdse culinaire hoogstandjes. Daarbij laten ze zich graag inspireren door creatieve makers uit andere disciplines.  

    We werken voor deze avonden met verschillende ensembles en artiesten. Iedere avond heeft een ander  thema, van de melancholische muziek van Schubert tot uitbundige barokke opera-arias en de muziek van de late Rossini.

goed om te weten:

  • gratis met U-OV naar de schouwburg

    Op vertoon van je entreebewijs kun je op de dag van de voorstelling gratis gebruik maken van U-OV vervoer in de regio Utrecht.

Altijd weten wat er speelt?

Geldig e-mail adres verplicht!