troje.jpg

TROJE is een bewerking van de ILIAS door Hilderie Jurriëns. Het is het verhaal van de grote oorlog tussen de Grieken en de Trojanen en hoe die oorlog begon. Kwam het allemaal doordat playboy Paris, prins van Troje, de Griekse Helena, de 'mooiste vrouw van de wereld' geschaakt had? En wat had dàt dan weer te maken met een fikse ruzie tussen drie godinnen? Of ging het eigenlijk om handelsbelang, rijkdom en buit? In ieder geval is Helena's man, koning Menelaos van Sparta behoorlijk pissed off, en trekt met alle andere Griekse koningen richting Troje.

De Ilias begint als de Grieken al 10 jaar Troje aan het belegeren zijn, terwijl de goden vanaf hun Olympus belangstellend of verveeld toekijken. Als Agamemnon, de Griekse legerleider, een conflict krijgt met de held Achilles om een slavin en Menelaos Paris uitdaagt tot een tweegevecht, komt er schot in de zaak en lijkt de strijd hervat te worden. Dat betekent dat de spanning stijgt, dat er weer gevochten wordt en de emoties oplopen ook bij de Goden wat weer zorgt voor veel hilariteit.

credits: 
* Amateurvoorstelling door leerlingen van De Werkplaats.  De live muziek is geïnstrumenteerd door Peter Schreuder en de koorarrangementen zijn van Pauline van Antwerpen.

goed om te weten:

Altijd weten wat er speelt

Geldig e-mail adres verplicht!