img21080_orig.jpg

Om 19.45 herdenken we gezamenlijk in de Stadsschouwburg Utrecht.

Op de avond van de Nationale Dodenherdenking op 4 mei om 21.00 uur zetten theatermakers en artiesten in heel Nederland zich in om deze dag van extra betekenis te voorzien. Tijdens de achtste editie van Theater Na de Dam spelen gelijktijdig meer dan tachtig voorstellingen die ieder op hun eigen manier betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog.

Arnon Grunberg
“Herdenken is net als democratie een theatrale aangelegenheid, vandaar dat ik een stuk schrijf voor Theater Na de Dam”, Arnon Grunberg.
In opdracht van Theater Na de Dam schrijft bestsellerschrijver Arnon Grunberg een nieuwe toneeltekst die alle landelijke stadsgezelschappen op de avond van de Nationale Dodenherdenking op 4 mei tegelijkertijd presenteren. Acteurs van Theater Utrecht verzorgen deze lezing in Utrecht. Grunberg is afkomstig uit een gezin dat zwaar geraakt is door de Tweede Wereldoorlog. Zijn moeder Hannelore Grünberg-Klein (1927-2015) overleefde Auschwitz, waar ze naar eigen zeggen goed behandeld is. Zijn vader zat op talrijke adressen ondergedoken.

Dit programma wordt verzorgd door Theater Utrecht.

• blijf op de hoogte via het facebookevenement

bij uw bezoek

Altijd weten wat er speelt

Geldig e-mail adres verplicht!