'... geslaagd geëngageerd toneel over en door vluchtelingen'- NRC ****

‘Wat kun jij doen om een vluchteling zijn waardigheid terug te geven?’ Die vraag stelt theatermaker Bright Richards aan het publiek in zijn nieuwe theatervoorstelling ‘The Bright Side of Life’. De voorstelling vertelt het verhaal over een acteur die zijn thuisland, waar hij beroemd en geliefd was, moet ontvluchten. Eenmaal in Nederland gaat hij inburgeren en op zoek naar nieuw publiek. De voorstelling gaat over hoe je als persoon omgaat met het achterlaten van je oude wereld en het integreren in een nieuwe. Uiteindelijk blijkt dat niet daar waar je vandaan komt, maar daar waar het goed met je gaat, je thuis is.

koop een kaartje voor een vluchteling
Neem een nieuwkomer mee naar het theater! Bright Richards biedt bezoekers de kans om een extra kaart te kopen voor een vluchteling of statushouder. Om hen te ontmoeten en mee in gesprek te gaan. In het bestelproces kun je het kaarttype introducé aanklikken. In aanloop naar de voorstelling zullen we je per mail op de hoogte brengen hoe je een introducé ontmoet en wat er voor jullie georganiseerd wordt rond de voorstelling.

het programma
• Introductie met ontmoeting met nieuwkomers en acts van jonge talentvolle vluchtelingen. Start op reguliere aanvangstijd van de voorstelling in de zaal.
• Voorstelling The Bright Side of Life. 
• Direct na afloop is er een paneldiscussie waarin een moderator en Bright in gesprek gaan met het publiek en verschillende gasten over de thema’s uit de voorstelling.

credits
concept, tekst en spel: Bright O. Richards, regie: Ko van den Bosch, muziek: Oleg Fateev, foto: Maarten Mooijman, 
www.theaterutrecht.nlwww.newdutchconnections.nl

goed om te weten:

Altijd weten wat er speelt

Geldig e-mail adres verplicht!