'Ontroerend en groots is Marcel Hensema die een loflied zingt op Nederland.' - Theaterkrant ***

Voor de tweede keer is Stadsschouwburg Utrecht drie weken lang het decor van De Verleiders. Drie spannende en spraakmakende komedies in een zinderend festival: DE VERLEIDERS-Het Festival. Rond de voorstellingen worden extra activiteiten georganiseerd; denk aan Late Night talkshows met gasten, food stands, een cryptocurrency crash course en meer! Stem Kwijt is de eerste voorstelling in de reeks.

Stem Kwijt
De democratie werkt niet meer of, nog pijnlijker, heeft misschien nooit gewerkt. Het verzet tegen het handelsverdrag TTIP, belastingtrucs en het steeds grotere gevoel van onmacht bij de burgers hebben ervoor gezorgd dat democratie als staatsvorm een holle frase is geworden. De verkiezingen werden ordinaire straatgevechten over non-issues, opgestookt door de media. Maar wat dan? Moeten we naar andere vormen van politiek toe? Democratie 2.0, hoe ziet die eruit?

• De Verleiders bij DWDD
• Tom de Ket te horen bij het radioprogramma ’t Wordt nu Laat

Wil je ook naar de andere twee voorstellingen van het festival?
• wo 27 t/m za 30 juni:
 Slikken en Stikken  
• wo 4 t/m za 7 juli: Door de bank genomen 

credits

regie: Aat Ceelen, tekst: George van Houts en Tom de Ket, spel: Victor Löw, Leopold Witte, George van Houts, Tom de Ket en Marcel Hensema, foto: Raymond van Olphen, www.de-verleiders.nl 

 • Festival extra's: Late Night Talkshow, inleiding, Cryptocurrency Crash Course

  Iedere avond word je verrast met extra's rond de voorstellingen

  17:00 - 20:00 uur | lekker eten in festivalsferen in Zindering
  17:00 - 18:00 uur | Cryptocurrency Crash Course | let op: alléén op zaterdag 23 juni
  19:00 - 19:20 uur | inleiding door George van Houts
  21:50 - 22:20 uur | Late Night Talkshow  

  NB: alle randprogrammering is gratis en voor elk onderdeel geldt: vol=vol.

  Cryptocurrency Crash Course
  Bitcoin, Ethereum, Ripple, Monero, Gulden: allemaal cryptocurrencies, oftewel digitaal geld. Reeds tweeduizend verschillende cryptomunten zijn er ontstaan. Hoe je een weg te banen door dit niet meer weg te denken fenomeen. Hoe ermee te starten? Waar moet je op letten? Welke wel en welke niet? Gaan de waardes omhoog of omlaag? Waar kan ik er mee betalen?

  Een Cryptocurrency Crash Course van een uur. Gratis kennis! Neem je laptop mee. Cursusleider: George van Houts, bezig met cryptocurrencies sinds febr. 2013.

  Late Night Talkshow gasten

  Woensdag 20 juni
  Jerry Goossens is schrijver en columnist. Hij heeft vier romans en diverse bundels op zijn naam. Hij werkt en werkte voor Het Parool, Nieuwe Revu, Autoweek en Esquire. Zijn actuele column staat van dinsdag tot en met zaterdag in het AD/UN.

  Diane Hoekstra is politiek verslaggever bij AD/UN, ze schreef onder meer over de gemeenteraadsverkiezingen, over de problemen rond muziekcentrum Tivoli/Vredenburg, over anti-moslimprotesten en maakte de podcast #Utrechtkiest.

  Donderdag 21 juni
  Jaap Jansen is politiek columnist van radiozender BNR, adviseur van het tv-programma M. en redacteur bij de talkshow Politieke Junkies in De Balie, Amsterdam. Eerder werkte hij voor Pauw & Witteman, in 2012 werd hij uitgeroepen tot meest invloedrijke twitteraar in de politiek.

  Coert Fossen en Derwin Schorren zijn bestuurslid en vicevoorzitter van de Groninger Bodem Beweging. De GBB is opgericht op 6 november 2009 met als doel het opkomen voor de belangen van leden die schade ondervinden (financieel en/of emotioneel) ontstaan door de directe en indirecte gevolgen van de gaswinning in het Groninger gasveld. In Stem Kwijt wordt een aantal maal verwezen naar de aardbevingen in Groningen.

  vrijdag 22 juni
  Sharon Gesthuizen zat van 2006 tot 2017 in de Tweede Kamer voor de SP, waarbij ze zich onder meer inzette voor het MKB en de postbodes. Ze is kunstenares, studeerde Rechtsgeleerdheid en Engels en zat ook voor de SP in de Haarlemse gemeenteraad. In 2017 verscheen, kort na haar vertrek, het boek 'Schoonheid Macht Liefde', waarin ze stevig afrekende met de ruwe overlegcultuur binnen de SP. Tegenwoordig is ze onder meer analyticus in het Radio1-programma De Nieuws BV.

  Eva Rovers is auteur van de veelgeprezen biografieën over Helene Kröller-Müller en schrijver Boudewijn Büch. Vorig jaar publiceerde ze Ik kom in opstand dus ik ben, een vlammend betoog over opstand in digitale tijden. Onlangs verscheen haar nieuwe boek over opstand, Practivisme. Eva studeerde Taal- en Cultuurstudies aan de Universiteit Utrecht, waar zij zich specialiseerde in de cultuurgeschiedenis van de twintigste eeuw en kunstbeleid & -management.

  Francisco van Jole is journalist, presentator, programmamaker en nu vooral hoofdredacteur van opiniewebsite Joop.nl. Daarnaast is hij wekelijks te horen als politiek commentator in De Nieuws BV op Radio 1. Van Jole schreef diverse boeken over het internet.

  zaterdag 23 juni
  Ariejan Korteweg is politicoloog. Hij werkte voor de kunstredactie van De Volkskrant, was voor dezelfde krant correspondent in Frankrijk (over die periode schreef hij het boek Surplace) en werkt nu op de Haagse redactie. Met Eline Huisman schreef hij het boek Lobbyland, over de geheime (lobby-)krachten in Den Haag.

  Kaj Leers is communicatiestrateeg en fervent twitteraar. Hij geeft social media trainingen, schrijft columns en werkt(e) onder meer voor De Volkskrant, de PvdA, Reuters en Z24. Schreef in 2017 het boek 'Megafoonpolitiek'over hoe politieke partijen ons proberen te beïnvloeden.

goed om te weten:

Altijd weten wat er speelt

Geldig e-mail adres verplicht!