Een second opinion over ons zorgstelsel.

Voor de tweede keer is Stadsschouwburg Utrecht drie weken lang het decor van De Verleiders. Drie spannende en spraakmakende komedies in een zinderend festival: DE VERLEIDERS-Het Festival. Rond de voorstellingen worden er extra activiteiten georganiseerd; denk aan Late Night talkshows met gasten, food stands, een cryptocurrency crash course en meer! Slikken en Stikken is de tweede voorstelling in de reeks.

Slikken en Stikken
Over patenten, onbetaalbare medicijnen, draaideurpatiënten, prijsafspraken, faillissementen van ziekenhuizen en miljardenwinsten van verzekeraars en farmaceuten. Maar ook over de mens, die steeds ouder wil worden en zich daarmee uitlevert aan deze zorg-maffiosi. Binnenkort geven we al 30 procent van ons bruto binnenlands product uit aan de medische sector voor het leveren van een gevecht dat niet te winnen is. We gaan namelijk allemaal dood. Punt. Uit.

• blijf op de hoogte via het facebookevenement

Wil je ook naar de andere twee voorstellingen van het festival?
• wo 20 t/m za 23 juni: 
Stem Kwijt
• wo 4 t/m za 7 juli: Door de bank genomen

credits
regie: Aat Ceelen, tekst: George van Houts, Tom de Ket, spel: Victor Löw, Leopold Witte, Tom de Ket, George van Houts en Martijn Fischer, foto's: Raymond van Olphen

 • Festival extra's: Late Night Talkshow, inleiding, Cryptocurrency Crash course

  Iedere avond word je verrast met extra's rond de voorstellingen:

  17:00 - 20:00 uur | lekker eten in festivalsferen in Zindering
  17:00 - 18:00 uur | Cryptocurrency Crash Course | let op: alléén op zaterdag 30 juni
  19:00 - 19:20 uur | inleiding door George van Houts
  21:50 - 22:20 uur | Late Night Talkshow  

  NB: alle randprogrammering is gratis en voor elk onderdeel geldt: vol=vol.

  Cryptocurrency Crash Course
  Bitcoin, Ethereum, Ripple, Monero, Gulden: allemaal cryptocurrencies, oftewel digitaal geld. Reeds tweeduizend verschillende cryptomunten zijn er ontstaan. Hoe je een weg te banen door dit niet meer weg te denken fenomeen. Hoe ermee te starten? Waar moet je op letten? Welke wel en welke niet? Gaan de waardes omhoog of omlaag? Waar kan ik er mee betalen?

  Een Cryptocurrency Crash Course van een uur. Gratis kennis! Neem je laptop mee. Cursusleider: George van Houts, bezig met cryptocurrencies sinds febr. 2013.

  Late Night Talkshow gasten

  woensdag 27 juni
  Janneke Wijchers en Diana Melis werden beiden geopereerd vanwege een baarmoederverzakking, een veel voorkomende kwaal onder vrouwen van boven de 50 jaar. Het verhelpen daarvan zou een standaard operatie moeten zijn, maar voor Janneke en Diana was het er een met grote gevolgen. Er werd een bekkenbodemmatje ingebracht. Deze matjes zorgen bij veel vrouwen voor enorme complicaties, van niet lang kunnen zitten tot zeer veel moeite met de stoelgang. Melis schreef een boek over de impact die de operaties hadden op haar leven, de moeite om haar medisch dossier in handen te krijgen, de strijd met de diverse verzekeraars, de rol van de Inspectie voor de Gezondheidszorg en de diverse belangenbehartigers. Wijchers heeft gelijkwaardige ervaringen.

  donderdag 28 juni
  Aliëtte Jonkers is medisch journalist. Ze schrijft onder meer voor De Volkskrant, Trouw, Libelle en Opzij. In 2014 was ze op Radio M te horen met een medische rubriek in ‘Utrecht komt thuis.’.

  Robin Kok heeft taaislijmziekte en zou het medicijn Orkambi moeten gebruiken. Dit medicijn is extreem duur, het kost 170.000 euro per patiënt. In november 2017 werd het, na veel actie, opgenomen in de basisverzekering.

  vrijdag 29 juni
  Vanwege de voorstelling Slikken en stikken schuiven vanavond Tom Oostrom, voorzitter van de Nierstichting, en Fabian Cornelisse aan. De laatste is nierpatiënt (was ook te zien in campagnes van de stichting) en moet dagelijks aan de dialyse. Oostrom en Cornelisse zijn ervaringsdeskundig als het gaat om thema's uit de voorstelling, zoals de macht van zorgverzekeraars en de discussie over orgaandonatie.

  Rob Oudkerk was van 1994 tot 2002 lid van de Tweede Kamer voor de PvdA. en wethouder in Amsterdam. Vervolgens was hij van 2002 tot 2004 wethouder in Amsterdam. Naast politicus is Oudkerk huisarts en publicist. Ook presenteert hij het Radio 1-programma Kwesties.

  zaterdag 30 juni
  Sander Heijne is journalist, hij werkte lang voor De Volkskrant en nu voor De Correspondent. In februari verscheen zijn boek Er zijn nog 17 miljoen wachtende voor u, een analyse van dertig jaar marktwerking (onder meer in de zorg) in Nederland.

  Yvette Nusse werkt als apotheker De Bilt. Daarnaast is ze bestuurslid van de Vereniging voor Jonge Apothekers.

goed om te weten:

Altijd weten wat er speelt

Geldig e-mail adres verplicht!