'Het is een sidderende bewerking over een generatie die leegte probeert op te vullen met overdaad.'- NRC ****

Theater Utrecht presenteert Platonov (1881) van Anton Tsjechov in een radicale, hedendaagse versie van regisseur Thibaud Delpeut. Met een bijzondere cast van tien jonge topacteurs brengt hij een hartverscheurend eerlijke voorstelling over leven en liefde van een groep Millennials. Delpeut plaatst Platonov in het heden en toont het stadse leven van een hechte vriendengroep. Het samenzijn van deze vrienden, deze urban tribe, is een verdedigingsmechanisme tegen een steeds meer flexibiliteit eisende buitenwereld. Hun gedeelde loft is een rustpunt, een plek waar ze simpelweg kunnen zijn en niet voortdurend iets hoeven te worden. Maar de buitenwereld laat zich niet ontkennen.

waarom hij?
Centrale figuur in deze voorstelling is de charmante maar gedesillusioneerde Misja Platonov. Of ze hem nu willen als echtgenoot, vriend of minnaar of dat ze hem zien als hun grootste rivaal, Platonov laat niemand onberoerd. En hij, die van iedereen de bijzondere kwaliteiten erkent, vraagt zich af: waarom zitten ze juist hém zo achterna? 

• vrijdag 11 mei is er na afloop een toffe afterparty op het podium met DJ Luckylove!  
• dernière zaterdag 12 mei
• bekijk de hele playlist met filmpjes van Platonov
• blijf op de hoogte via het facebookevenement

credits
tekst: Anton Tsjechov, regie en muziek: Thibaud Delpeut, spel: Claire Bender, André Dongelmans, Jacobien Elffers, Bram Gerrits, Isabelle Houdtzagers, Ward Kerremans, Jesse Mensah, Ilke Paddenburg, Vincent van der Valk, Mattias Van de Vijver, foto: Roel van Berckelaer, www.theaterutrecht.nl 

korting met uw bibliotheekpas
Heeft u een bibliotheekpas? Dan krijgt u €2,50 korting op de volwassenprijs van deze voorstelling.

bij uw bezoek

Altijd weten wat er speelt

Geldig e-mail adres verplicht!