The Kulture of Hype&Hope

Douwe Egbertszaal
Dans

GOLD edition - maak kennis met het beste uit de hiphop scene

Vier keer per jaar is Utrecht het podium voor breakers, hiphoppers, housers, poppers en lockers uit Nederland en ver daarbuiten. Op 8 juli vindt de grote finale plaats: de GOLD edition van The Kulture of Hype&Hope (Hype and Hope staat voor Hip en Hop). De GOLD edition is een mooie gelegenheid om kennis te maken met de moves en grooves  van hiphop dansers die gedurende het hele jaar hebben gestreden om hier te staan. Bezoekers kunnen de hele dag meemaken, in- en uitlopen mag! 

12.30-16.00 uur: deelnemers & voorrondes 
vanaf 16.00 uur: hoofdprogramma

spectaculaire battles
Het hoofdprogramma (vanaf 16.00 uur) bestaat uit crew battles en de 7 to smoke battles voor individuele dansers. Daarvóór kan het publiek ook genieten van ‘The Hypest Cypher’, de jam sessies waar hiphop ooit mee begon. Hierin draait het om skills en improvisatie. Tijdens ‘The Hypest Cypher’ zijn er internationale dansscouts aanwezig die op zoek zijn naar de beste dansers voor het grootste hiphop evenement in Europa: ‘I Love This Dance’ dat jaarlijks in Parijs plaatsvindt. De muziek tijdens The Kulture of Hype&Hope is in handen van DJ Nobunaga en DJ Kenzo Alvares, bekend om hun energieke en nieuwe beats. Internationale juryleden van wereldniveau beoordelen de dansers.

The Kulture of Hype&Hope wordt georganiseerd door Giovani Vreede in samenwerking met DOX, het huis voor talentontwikkeling in Utrecht, foto's: Syvix Photography

• blijf op de hoogte via het facebookevenement

 • tijdschema

  11:30 uur: Deuren open - registratie voor The Hypest Cypher 
  12:30 uur: Sluiting registratie & voorselectie crew (20 crews only)
  13:45 uur: The Hypest Cypher (I Love This Dance scouting)
  16:00 uur: 7 to smoke All Style
  16:35 uur: Crew battles top 8
  18:00 uur: 7 to smoke Break
  18:35 uur: Crew battles top 4
  19:30 uur: 7 to smoke Hip Hop
  20:05 uur: Crew Battles Finale
  20:20 uur: Award Ceremony

bij je bezoek

Altijd weten wat er speelt

Geldig e-mail adres verplicht!