Utrechts Stedelijk Gymnasium 1.jpg
Utrechts Stedelijk Gymnasium 2.jpeg

Foxtrot - van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink

Duik in het verleden en neem een kijkje in het artiestenpension van Mathilde de Beaufort. De musical Foxtrot speelt zich af in de jaren ’30, een tijd vol glans en glitter. Natuurlijk ligt de Tweede Wereldoorlog op de loer, wat altijd op de achtergrond van het stuk blijft schemeren. Maar voor nu: niets aan de hand, want wat zou er kunnen zijn in het Nederland van Minister Colijn?  

Wanneer Josien het boerentrientje van het platteland naar de stad verhuist, moet ze eerst nog erg wennen. Ze komt terecht in het pension van Mathilde en kan haar plek nog niet helemaal vinden. Gelukkig heeft ze een knappe Duits leraar, waar ze dan ook smoorverliefd op wordt. Nadat haar pensiongenoten haar een handje helpen door haar er niet meer zo boers uit te laten zien, heeft Josien een heel nieuwe uitstraling. Willem, een zeer charmante jongeman, vindt Josien nu wel erg aantrekkelijk. Alles lijkt goed te gaan, tot zich een opzienbarend incident voordoet. Het hele pension staat op zijn kop en Mathilde treft de noodzakelijke maatregelen. Zou alles weer op zijn pootjes terechtkomen?

Deze enthousiaste groep van het Utrechts Stedelijk Gymnasium heeft dit jaar heel hard gewerkt om met elkaar een spetterende show neer te zetten. Veel leerlingverenigingen hebben hun bijdrage geleverd en iedereen heeft zich tot het uiterste ingezet, van de bandleden tot de kunstvereniging en van de dansvereniging tot de acteurs.

credits
musical van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink, regie: Eleni Andreas-Achilleos, uitvoerenden: Utrechts Stedelijk Gymnasium - Lampomene, Choros, Lampomeneband.

goed om te weten:

Altijd weten wat er speelt

Geldig e-mail adres verplicht!