Over ons geld en het beheer daarvan.

Voor de tweede keer is Stadsschouwburg Utrecht drie weken lang het decor van De Verleiders. Drie spannende en spraakmakende komedies in een zinderend festival: DE VERLEIDERS-Het Festival. Rond de voorstellingen worden extra activiteiten georganiseerd; denk aan Late Night talkshows met gasten, een Ons geld Congres, een inleiding en meer! 'Door de bank genomen' is de derde voorstelling in de festivalreeks.

Door de bank genomen
'Door de bank genomen' is opnieuw een subtiele samensmelting van fictie en werkelijkheid. Om zowel van te smullen als te gruwelen. De voorstelling gaat over de wereld van ons geld en het beheer ervan. Na twee jaar research in de bankensector blijkt de uitkomst nog verbijsterender dan gevreesd. Door de bank genomen is een achtbaan aan informatie, sketches en monologen: een gitzwarte komedie, recht vanuit de hel. Het zou verschrikkelijk om te lachen zijn als het tegelijkertijd niet zo schrijnend was. 'Had Thomas Piketty Nederlands verstaan, dan had hij goedkeurend geknikt.' - Het Parool ****

• blijf op de hoogte via het facebookevenement

Wil je ook naar de andere twee voorstellingen van het festival?
• wo 20 t/m za 23 juni: Stem Kwijt
• wo 27 t/m za 30 juni: Slikken en Stikken

credits
regie: Aat Ceelen, tekst: George van Houts, met: George van Houts, Pierre Bokma, Leopold Witte, en Victor Löw, Tom de Ket wordt vervangen door Aat Ceelen, foto's: Raymond van Olphen.

 • Festival extra's: Late Night Talkshow, inleiding, Ons geld Congres

  Iedere avond word je verrast met extra's rond de voorstellingen:

  15:00 - 18:00 uur | Ons geld Congres | let op: alléén op zaterdag 7 juli
  17:00 - 20:00 uur | lekker eten in festivalsferen in Zindering
  19:00 - 19:20 uur | inleiding door George van Houts
  21:50 - 22:20 uur | Late Night Talkshow

  NB: alle randprogrammering is gratis (m.u.v. Ons Geld Congres) en voor elk onderdeel geldt: vol=vol.

  Ons geld Congres
  Een symposium over nut en noodzaak van geldhervorming. Dé gelegenheid om je kennis op te poetsen en exclusieve insider-information op te doen over de meest recente nationale en internationale ontwikkelingen. Hoe moet het verder met ons geldstelsel? Kopstukken uit de sector praten hierover met elkaar en het publiek. Dit alles onder de bezielende leiding van George van Houts.

  Late Night Talkshow gasten

  woensdag 4 juli
  Paul Laseur is financieel journalist. Hij werkt als beursanalist voor nieuwszender BNR, presenteert programma’s over juridische zaken en ondernemen. Eerder werkte hij voor NOS, RTL en de BBC. Voor de Britse radio gaf hij commentaar bij de overnamestrijd rond ABN AMRO. Voordat hij de journalistiek in ging was hij drie jaar ondernemingsrechtadvocaat bij Nauta Dutilh.

  Roland Koopman is presentator bij RTL, onder meer van RTL Nieuws en diverse programma's bij RTL Z. Koopman was ook betrokken bij de oprichting van RTL Z.

  donderdag 5 juli
  Sonny Motké is journalist (voornamelijk voor tijdschrift Quote) en radiomaker. Hij is chef Quote 500 Junior en schrijft vooral over de vastgoedbranche.

  Mark Koster is journalist, voornamelijk voor zakenblad Quote. Hij schreef voor het Financieele Dagblad, De Pers en was hoofdredacteur van Nieuwe Revu. Mark is regelmatig te zien en te horen als financieel commentator bij omroep WNL, en is mede-oprichter van onderzoekswebsite Follow the Money. Recent verscheen van zijn hand het boek 'Hoe word ik bitcoin-miljonair.'

  vrijdag 6 juli
  Eric Smit is oprichter van Follow The Money, een platform voor onderzoeksjournalistiek. FTM legde diverse misstanden bloot, onder meer het schandaal rond voormalig VVD-voorzitter Henry Keizer. Smit werkte eerder voor Quote, en was lange tijd professioneel badmintonspeler.

  zaterdag 7 juli
  Ali Niknam is geboren in Canada, heeft zeven jaar in Iran gewoond en daarna in Nederland. Hij studeerde technische informatica en begon al vroeg met het opzetten van een eigen bedrijf. Hij richtte TransIP op, een webhostbedrijf waar hij veel geld aan verdiende. Inmiddels is hij ook het brein achter de betalingsdienst ‘Bunq’, een betaalapp.

  Siebe Huizinga is journalist, hij schreef diverse boeken over ondernemen. Waaronder het verhaal van Payroll Company-eigenaar Aqil Radjab, en over de oprichting van Bunq bank.

goed om te weten:

Altijd weten wat er speelt

Geldig e-mail adres verplicht!