Door de bank genomen

De Verleiders

Douwe Egbertszaal
Toneel

Over ons geld en het beheer daarvan.

Voor de tweede keer is Stadsschouwburg Utrecht drie weken lang het decor van De Verleiders. Drie spannende en spraakmakende komedies in een zinderend festival: DE VERLEIDERS-Het Festival. Rond de voorstellingen worden extra activiteiten georganiseerd; denk aan Late Night talkshows met gasten, een Ons geld Congres, een inleiding en meer! 'Door de bank genomen' is de derde voorstelling in de festivalreeks.

Door de bank genomen
'Door de bank genomen' is opnieuw een subtiele samensmelting van fictie en werkelijkheid. Om zowel van te smullen als te gruwelen. De voorstelling gaat over de wereld van ons geld en het beheer ervan. Na twee jaar research in de bankensector blijkt de uitkomst nog verbijsterender dan gevreesd. Door de bank genomen is een achtbaan aan informatie, sketches en monologen: een gitzwarte komedie, recht vanuit de hel. Het zou verschrikkelijk om te lachen zijn als het tegelijkertijd niet zo schrijnend was. 'Had Thomas Piketty Nederlands verstaan, dan had hij goedkeurend geknikt.' - Het Parool ****

• blijf op de hoogte via het facebookevenement

Wil je ook naar de andere twee voorstellingen van het festival?
• wo 20 t/m za 23 juni: Stem Kwijt
• wo 27 t/m za 30 juni: Slikken en Stikken

credits
regie: Aat Ceelen, tekst: George van Houts, met: George van Houts, Pierre Bokma, Leopold Witte, en Victor Löw, Tom de Ket wordt vervangen wordt door Aat Ceelen, foto's: Raymond van Olphen.

 • Festival extra's: Late Night Talkshow, inleiding, Ons geld Congres

  Iedere avond word je verrast met extra's rond de voorstellingen:

  15:00 - 18:00 uur | Ons geld Congres | let op: alléén op zaterdag 7 juli
  17:00 - 20:00 uur | lekker eten in festivalsferen in Zindering
  19:00 - 19:20 uur | inleiding door George van Houts
  21:50 - 22:20 uur | Late Night Talkshow

  Late Night Talkshow
  Zaterdag 7 juli zijn Heleen Mees (econoom) en Ali Niknam (Bunq) te gast in de late Night Talkshow

  Ons geld Congres
  Een symposium over nut en noodzaak van geldhervorming. Dé gelegenheid om je kennis op te poetsen en exclusieve insider-information op te doen over de meest recente nationale en internationale ontwikkelingen. Hoe moet het verder met ons geldstelsel? Kopstukken uit de sector praten hierover met elkaar en het publiek. Dit alles onder de bezielende leiding van George van Houts.

  NB: alle randprogrammering is gratis (m.u.v. Ons Geld Congres) en voor elk onderdeel geldt: vol=vol.

 • SPOOR-actie

  SPOOR-actie
  Omdat wij onlangs zijn overgegaan naar een nieuwe website en we nog wat opstartproblemen ervaren, kun je op onze website online geen gebruik maken van de SPOOR actie/kortingscode. Vul de actiecode in op: 
  www.festivaldeverleiders.ntk.nl of neem contact op met onze kassa (030-2302023) zodat zij je verder kunnen helpen.

bij je bezoek

Altijd weten wat er speelt

Geldig e-mail adres verplicht!